CONCEPT

HOLDE TEXTIL EXPO, prima expoziţie regională de materii prime, ţesături şi accesorii pentru industria textilă din China şi din Europa Centrală şi de Est este organizată la iniţiativa Republicii Populare Chineze, cu scopul de a intensifica şi de a extinde cooperarea Chinei cu 16 ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE), respectiv: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.
Iniţiativa 16+1 a fost lansată în anul 2012 la Budapesta şi urmăreşte să dezvolte relaţiile de afaceri cu cele 16 ţări din Europa. În cadrul ei sunt vizate în special oportunităţile de investiţii şi cooperarea între statele participante.

HOLDE TEXTIL EXPO oferă ocazia perfectă pentru dezvoltarea celor mai durabile parteneriate în domeniul industriei textile din China şi zona ECE.

DE CE ROMÂNIA

  • În România există 8672 întreprinderi de prelucrare a produselor textile şi confecţiilor, în acest domeniu fiind angajate, la nivelul anului 2017, circa 220.000 de persoane (statistică FEPAIUS).
  • România a devenit un exportator important de textile către Europa şi Statele Unite, însă producătorii români întâmpină frecvent, în activitatea desfăşurată, piedici şi dificultăţi generate de lipsa materiilor prime, a accesoriilor pentru confecţii, dar şi dificultăţi în achiziţionarea de materii prime necesare, fiind nevoiţi să facă aceste achiziţii prin intermediari, neavând acces direct la producătorii din ţările cu o industrie mai dezvoltată pe acest segment. Participarea la HOLDE TEXTIL EXPO oferă ocazia reducerii semnificative a acestor costuri.
  • Piaţa producţiei textile din România va creşte cu peste 2% până în 2020, după cum arată cifrele studiului DG Enterprise and Industry.

Participă între 31 mai şi 2 iunie la HOLDE TEXTIL EXPO, prima expoziţie regională de materii prime, ţesături şi accesorii pentru industria textilă din China şi din Europa Centrală şi de Est (Pavilion Central, Romexpo, Bucureşti)