Spectacolul inovatiilor pentru industria textila a inceput pe 13 septembrie la Romexpo, unde, timp de 3 zile, pavilionul central va fi scena inovatiilor tehnologice pentru industria textila din Europa de Sud-Est.

Unul din echipamentele expuse in premiera la Textile Technology Show este Matic Cronos Ultimate, masina de cusut automatizata – o tehnologie de ultima ora, care permite chiar si coaserea chederelor de cauciuc.

Sunt foarte multe masini de cusut in expozitie, insa Matic-ul este bazat pe o masina Durkopp, dar extrem de automatizata. Si asta pentru ca in industria de semnalistica, acolo unde tiparim materiale textile si apoi vrem sa le finisam, avem nevoie sa producem o cantitate foarte mare intr-un timp scurt. Putem sa punem cheder de cauciuc pentru aplicatiile cu profil de aluminiu, se poate pune Velcro pe margine, tiv simplu, tiv dublu, si toate operatiunile sunt automatizate. Ceea ce face Matic este doar automatizare. Cei care lucreaza deja cu acest echipament (Rofobit la Bucuresti si Media Young la Cluj) spun ca diferenta de productivitate este extrem de mare”, spune Bogdan Vasilescu, General Manager Grup Transilvae.

Compania Matic produce, pe langa masini de cusut automatizate, echipamente de lipire pentru materiale, de taiere, decupare pe contur, echipamente de taiere pentru materiale gen poliester sau fibre naturale.

De la stanga la dreapta: Manuel Kalt, director de vanzari Matic Spania, si Bogdan Vasilescu, general manager Grup Transilvae

Matic produce masini de cusut personalizate. Nu facem masini standard, luam masini standard si le automatizam, pentru ca scopul nostru este sa oferim clientului o masina usor de operat. Echipamentele noastre sunt prezente in liniile de finisare (unde avem masini de cusut automatizate), in liniile de taiere automatizata (cutting machines) sau in zona de protectie solara (copertine, marchize, umbrare solare)”, explica Manuel Kalt, director de vanzari Matic Spania.